Tietoturvallisuus

Verkkohyökkäys lukitsi autotarvikeliikkeen kassat, salasi tiedot ja sulki ovet – Tiedätkö miten varautua, sillä voit olla rikollisen seuraava kohde?

PK yrityksien ja mikro yrityksien kannattaa myös miettiä varautumista, huolehtia tietoturvallisuudesta, yritykselle kriittisten tietojen suojaamisesta ja varmuuskopioinnista.

Lue lisää oheisen linkin kautta mitä tapahtui, kun verkkohyökkäys lukitsi autotarvikeliikkeen kassat, salasi tiedot ja sulki ovet.

Perusohjeet verkkorikosten varalle:

  • Varmista, että yrityksesi tietoturva on kunnossa.
  • Varaudu: Huolehdi tarpeelliset varmuuskopiot turvallisesti talteen. Suunnittele, miten toiminnan edellyttämät tiedot saadaan palautettua. Harjoittele toipumista. Havainnoi verkkoliikennettä.
  • Hae apua: Jos rikollinen iskee, ota heti yhteys Kyberturvallisuuskeskukseen, sillä sieltä saat ohjeita akuuttiin hätään. Tee rikosilmoitus, jotta poliisi pääsee tapaukseen kiinni heti.
  • Huijarin asentamat etähallintaohjelmat pitää poistaa. Samalla on syytä myös vaihtaa kaikki sähköpostin, sosiaalisen median ja muiden palveluiden salasanat.

CTurva tarjoaa palveluita yrityksesi turvallisuustason arviointiin, turvallisuuden kehittämiseen, varautumiseen sekä yrityksesi tietoturvallisuuteen ja tietojen suojaamiseen. Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää management@cturva.fi.

Lue lisää Ylen uutisesta …